Cele mai bune pastile pentru gonartroza

Gonartroza, cunoscută și sub numele de osteoartrita genunchiului, este o afecțiune degenerativă a articulației genunchiului care afectează cartilagiul și osul.
Cele mai bune pastile pentru gonartroza

Gonartroza, cunoscută și sub numele de osteoartrita genunchiului, este o afecțiune degenerativă a articulației genunchiului care afectează cartilagiul și osul. Simptomele includ durere, umflare și limitarea mișcării. Deși nu există un tratament care să vindece complet gonartroza, există medicamente care pot ajuta la ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea calității vieții pacientului. Acest articol vă va prezenta cele mai bune pastile pentru gonartroza, precum și alte opțiuni de tratament disponibile.

Ce este coxartroza la genunchi

Coxartroza la genunchi, cunoscută și sub numele de gonartroza, este o formă de artrită care afectează articulația genunchiului. Este o afecțiune degenerativă care apare atunci când cartilagiul care acoperă suprafața osoasă a genunchiului se uzează și se deteriorează. Acest lucru poate duce la durere, umflare, rigiditate și limitarea mișcării genunchiului. Coxartroza este mai frecventă la persoanele în vârstă, dar poate apărea și la persoanele mai tinere ca urmare a unei leziuni sau a unei suprasolicitări a genunchiului.

Simptomele gonartrozei

Simptomele gonartrozei pot varia în intensitate de la ușoare la severe și pot include:

 • Durere în genunchi, care se agravează după activitate și se ameliorează în repaus
 • Umflare și inflamație a genunchiului
 • Rigiditate și limitarea mișcării genunchiului
 • Crepitus, sau senzație de scrâșnit sau frecare în genunchi

Tratamentul gonartrozei

Tratamentul gonartrozei se axează pe ameliorarea simptomelor și îmbunătățirea funcției genunchiului. Opțiunile de tratament pot include:

 • Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul și naproxenul, care pot ajuta la ameliorarea durerii și inflamației
 • Analgezice, cum ar fi paracetamolul, care pot ajuta la ameliorarea durerii
 • Injecții cu corticosteroizi sau acid hialuronic, care pot ajuta la ameliorarea durerii și inflamației
 • Fizioterapie, care poate ajuta la îmbunătățirea funcției genunchiului și la reducerea durerii
 • Exerciții fizice, cum ar fi mersul pe jos, înotul și ciclismul, care pot ajuta la îmbunătățirea forței și flexibilității musculare
 • Terapie ocupațională, care poate ajuta la adaptarea activităților zilnice pentru a reduce durerea și a îmbunătăți funcția genunchiului
Vezi și:  Ce pastile sunt bune pentru durerea de masea

Cele mai bune pastile pentru gonartroza

Cele mai bune pastile pentru gonartroza depind de severitatea simptomelor și de răspunsul individual al pacientului la tratament. Unele dintre cele mai comune medicamente folosite pentru tratamentul gonartrozei includ:

 • Antiinflamatoare nesteroidiene (AINS): Aceste medicamente, cum ar fi ibuprofenul și naproxenul, pot ajuta la ameliorarea durerii și inflamației. Ele pot fi luate pe cale orală sau aplicate local sub formă de cremă sau gel.
 • Analgezice: Paracetamolul este un analgezic comun care poate ajuta la ameliorarea durerii. Alte analgezice, cum ar fi tramadolul, pot fi utilizate în cazurile de durere severă.
 • Suplimente: Suplimentele cu glucozamină și condroitină pot ajuta la îmbunătățirea sănătății cartilagiului și la reducerea durerii. Cu toate acestea, nu există dovezi clare că aceste suplimente sunt eficiente pentru toți pacienții.

Faqs

Ce este gonartroza?

Gonartroza este o afecțiune degenerativă a articulației genunchiului care afectează cartilagiul și osul. Este cunoscută și sub numele de osteoartrita genunchiului.

Care sunt simptomele gonartrozei?

Simptomele gonartrozei pot include durere în genunchi, umflare, rigiditate și limitarea mișcării genunchiului.

Care sunt opțiunile de tratament pentru gonartroza?

Opțiunile de tratament pentru gonartroza pot include medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, analgezice, injecții cu corticosteroizi sau acid hialuronic, fizioterapie, exerciții fizice și terapie ocupațională.

Care sunt cele mai bune pastile pentru gonartroza?

Cele mai bune pastile pentru gonartroza depind de severitatea simptomelor și de răspunsul individual al pacientului la tratament. Unele dintre cele mai comune medicamente folosite pentru tratamentul gonartrozei includ antiinflamatoare nesteroidiene, analgezice și suplimente cu glucozamină și condroitină.

Archiwum: decembrie 2023
Photo of author

Slavi Popescu

Slavi este un redactor pasionat de nutriție și diete sănătoase. Cu o vastă cunoaștere în domeniul alimentației echilibrate, Slavi oferă cititorilor noștri informații valoroase despre beneficiile unei alimentații sănătoase și sfaturi practice pentru a-și îmbunătăți stilul de viață prin alegeri alimentare adecvate.

Lasă un comentariu

Popularne wpisy: